Bel ons gratis 088 088 8917

Alles onder controle met het Verisure alarmsysteem

Date
Verisure

Jouw leventje is al redelijk slim geworden dankzij de smartphone en wellicht ook een smartwatch die je bezit. Lekker goed op weg! Maar zoals dat hoort bij de digitale revolutie: het kan beter, het kan sneller en het kan slimmer. Dus waarom is jouw thuis nog niet smart security proof? Hoog tijd om ook altijd connected te raken met home sweet home. Bijvoorbeeld dankzij het Verisure High Security Premium pakket.

Voor deze test installeerden we een aantal apparaten in huis. Of nou ja… ‘we’? Een installateur kwam om de lichtschakelaar, brandmelder, beveiligingscamera en verschillende contactpunten te plaatsen. Verisure plaatst de systemen zelf (niet alleen bij mij), omdat zo kan worden gegarandeerd dat de gadgets écht op de goede hoogte hangen en dat ze écht goed geconnect zijn met het gebruikersaccount. Wat mij betreft geen overbodige luxe, het gemak dient de mens.

Zoveel producten, waar begint de test?
Juppp… flink wat producten in één test. Hoe beoordeel je zoiets? Ik schets een aantal korte situaties waarbij dit Verisure systeem jou zou kunnen helpen en daarna kom ik nog even terug op het ‘overall-gevoel’. Hoe werkt het met de app en dergelijke. Komt ‘ie:

Er breekt iemand in…
Ja, wat doe je dan? Normaal gesproken zul je er niet zoveel van merken, omdat je uit werken bent of zelfs op vakantie. In het gunstige geval dan. Eenmaal thuis gekomen zit je midden in de puinhoop. Fuck. Liever wil je dat: het Verisure smart lock detecteert dat de deur open gaat en dat na 30 seconden het alarm af gaat.

Zelf het smart lock weer uitzetten, kan natuurlijk ook. Gewoon even de bijgeleverde Starkey tegen het lock zetten en het beveiligingssysteem zal worden uitgeschakeld. Ik ondervond wat problemen met de accuraatheid van het geheel: soms duurde het toch echt even voor ‘mijn Starkey’ werd gevonden. En het zenuwslopende gepiep van het lock maakt niet dat het er beter op gaat ;)

Er breekt een heel brutaal iemand in…
Okay, je hebt dus te maken met een lomperik die zich niets aantrekt van een smart lock in jouw huis. Hij gaat gewoon lekker door waarvoor hij kwam: jouw huis leeg halen. – Het mooie is dat de beveiligingscamera nu zijn werk zal doen. Bij die cam sluit je een maandelijks pakket af t.w.v. 30 euro per maand. Waar dat voor dient: een meldkamer kijkt met jou mee, zodra ze verdachte signalen binnen krijgen uit jouw huis. In zwart/wit ontvangen zij foto’s van de Crime Scene. Eventueel wordt de politie ingeschakeld.

Brand!
O oooh, brand! Een van de grote doemscenario’s van iedereen die op zichzelf woont. Het liefst wil je op tijd worden gewaarschuwd, ook als je even in de stad bent. De brandmelder van Verisure is gekoppeld aan de meldkamer (waar ook het abonnement van het inbraaksysteem onder valt). Zodra er grote rookontwikkeling is of er te veel koolstofmonoxide in huis is, krijgt de meldkamer een signaal en zal indien nodig de hulpdiensten verwittigen. En lig je bijvoorbeeld nog in bed te slapen? Dan wordt je niet met een lompe sirene gewekt; je krijgt indringende instructies om het huis te verlaten. Deze persoonlijke, menselijke stem schijnt beter op je in te werken in dergelijke situaties dan een schelle hoge toon.

Lichtschakelaar
Het is tegenwoordig al verrekte donker als jij ’s avonds uit je werk komt. Waarom zorg je niet dat de lichtschakelaar zijn werk doet net voor jij het huis binnen komt? Zet de timer op 18 uur bijvoorbeeld, en voila: je komt altijd heerlijk thuis!

Een hele fijn app
Och… ik kan wel een boek schrijven over deze test. Na bovenstaand verhaal moet ik nog iets uitleggen over de app. Even in het kort proberen dus: in de Verisure app kun je tal van apparaten connecten met jouw smartphone. Handig bijvoorbeeld als je vergeten bent het beveiligingssysteem nog even aan te zetten toen je de deur verliet. Hop, dat fix je toch in een handomdraai met de app? Verwacht geen fancy look and feel en probeer je er wel even in te verdiepen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar omdat er zoveel opties zijn, zou je door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Sowieso een interessante app voor mensen die hun huis-bewoning inzichtelijk willen maken aan de hand van statistieken en dergelijke.

Conclusie
Het High Premium Pakket doet precies waarvoor je het laat installeren: jouw huis zo slim maken dat het met je mee denkt. De verschillende toepassingen werken over het algemeen prima, op wat haperingen na van het muntstuk en de niet gedetecteerde (ongewenste) vlam in de keuken. De gebruiksvriendelijkheid is er, als je je even wilt verdiepen in de app. Hij is intuïtief, maar kan wat overweldigend aanvoelen als je enigszins digibeet bent. Qua functionaliteit dus prima, maar helaas geen dikke 10 voor dit systeem. 

Start de offerte voor uw alarmsysteem. Al voor minder dan €1,5 per dag*

  • Gemakkelijk
  • Snel
  • Vrijblijvend