Bel ons gratis 088 088 8917

FAQ

Brand

Wat is Verisure Voice?

Verisure Voice is een gloednieuwe dienst die mogelijk wordt gemaakt dankzij de VoiceBox, een hoogtechnologische speaker met een ingebouwde sirene. Het werkt als een vaste lijn tussen de alarmcentrale en uw woning.

Wanneer het alarm afgaat, kan de alarmoperator via de VoiceBox rechtstreeks meeluisteren en spreken in de woning in kwestie. Op die manier kan de operator nog sneller de juiste maatregel nemen. Bent u zelf ter plaatse en hebt u een ongeval gehad? Dan kunt u via de VoiceBox de alarmcentrale meteen om hulp vragen. Hoort de operator iets verdacht? Dan kan hij een mogelijke indringer afschrikken en wegjagen.

Mag ik het alarm activeren als mijn hond thuis is?

Ja, u kunt de gevoeligheid van de detectoren zo instellen dat huisdieren tot 35 kg zich probleemloos in huis kunnen bewegen wanneer het alarm geactiveerd is. U kunt het geluid van de sirene ook stiller instellen zodat uw huisdier er geen last van heeft.

Wat krijg ik als klant van Securitas Direct?

Als klant krijgt u een geavanceerd en kwalitatief alarmsysteem dat onze productafdeling intern heeft ontwikkeld en dat volledig op uw woning wordt afgestemd. Een professionele installatie van uw alarmsysteem, 24/7 bewaking van uw alarm door een gecertificeerde alarmcentrale en gratis interventies van een surveillant zijn standaard inbegrepen. U kunt uw alarmsysteem eenvoudig beheren via My Pages. Bovendien kunt u alle functies op afstand besturen en controleren via de Verisure App. Bij Securitas Direct krijgt u meer dan alleen een alarm, u krijgt er een volledig dienstenpakket erbij.

Wat is een slim huis?

Steeds meer producten en diensten voor het huis werken via een breedbandverbinding zodat u deze op afstand, bv. via uw smartphone, kunt controleren en bedienen. Dankzij ons duurzaam platform en onze samenwerking met toegewijde professionele specialisten kunnen wij een uniek assortiment producten en diensten aanbieden voor alarmsystemen en voor het slimme huis. Wij bieden verschillende diensten aan: inbraak, brand, energie, klimaat en persoonlijk veiligheidsalarm. Wij voegen voortdurend nieuwe slimme functies toe om uw dagelijks leven eenvoudiger en comfortabeler te maken.

Wat is het voordeel van een rookmelder die spreekt?

Als u thuis bent en er ontstaat rook, geven de rookmelders een alarmsignaal maar bovendien spreken ze. Een stem die u samen met een alarmsignaal waarschuwt trekt meer uw aandacht dan alleen een alarmsignaal. De rookmelders kunnen bovendien aan elkaar worden gekoppeld. Een detector in een kamer waar brand uitbreekt, zegt "Alarm! Brand". De tweede detector zegt "Alarm! Brand in de andere kamer!"

Hoeveel rookmelders heb ik nodig?

Wij raden één rookmelder per kamer aan, ten minste één per verdieping.

Wat is het verschil tussen rookmelders van Securitas Direct en standaard rookmelders?

Securitas Direct biedt u een geavanceerd brandalarmsysteem met in serie geschakelde rookmelders. Zij waarschuwen u voor brand via een gesproken bericht én een alarmsignaal. Ze zijn verbonden met onze meldkamer en melden u per sms wanneer rook wordt gedetecteerd. Indien ten minste twee rookmelders rook rapporteren, kunnen onze alarmoperatoren meteen actie ondernemen, ook als er niemand thuis is. De rookmelders zijn bovendien gekoppeld aan onze fotodetectoren, die foto's sturen naar onze alarmcentrale in geval van rookontwikkeling. Beeldverificatie van de oorzaak van het alarm is een extra instrument voor de operator om snel de juiste maatregelen te nemen.

Werken de rookmelders ook als het alarmsysteem niet is ingeschakeld?

De rookmelders zijn 24 uur per dag actief, ook als uw alarmsysteem niet is inschakeld.

Wat gebeurt er in geval van een vals alarm?

Wij zien een vals alarm als een test waaruit blijkt dat uw alarmsysteem van Securitas Direct werkt. Als er een alarmmelding is, neemt de alarmoperator binnen 30 seconden contact met u op. We weten dan hoe het met u is en dat u zich niet in een onveilige situatie bevindt. Indien u niet bereikbaar bent nemen wij contact op met uw contactpersonen. In geval van twijfel sturen we een surveillant ter plaatse.

Wat doet de surveillant bij een interventie?

De surveillant doet een externe controle van uw woning om na te gaan of men probeerde in te breken. Indien hij iets verdachts opmerkt, blijft hij ter plaatse tot de hulpdiensten gearriveerd zijn.

Hoe snel is de surveillant bij mijn woning?

Onze meldkamer krijgt onmiddellijk de alarmmelding en stuurt indien nodig een surveillant naar uw woning. Er wordt naar gestreefd om uw woning binnen een half uur te bereiken. Vanwege verkeersdrukte of onvoorziene omstandigheden zijn er echter ook langere aankomsttijden mogelijk.

Wat gebeurt er als het alarm afgaat?

Uw alarm gaat af omdat één van de onderdelen van uw alarmsysteem beweging, schade of rookontwikkeling detecteert. De VBox, de centrale eenheid van het alarm, stuurt dit signaal onmiddellijk door naar de alarmcentrale. Aan de hand van de beelden die de fotodetector heeft genomen controleert de alarmoperator de oorzaak van het alarm. Hij neemt binnen 30 seconden contact met u op. Indien u niet bereikbaar bent worden uw contactpersonen opgebeld. Afhankelijk van uw keuze wordt de politie op de hoogte gebracht of neemt een waarschuwingscontact of een surveillant van Securitas Direct polshoogte bij uw woning.

Wat is een meldkamer?

Securitas Direct heeft haar eigen alarmcentrale/meldkamer inhouse. Deze wordt 24/7 bemand en is gecertificeerd door het Ministerie van Justitie. Anders dan bij andere alarmcentrales werken onze alarmoperatoren alleen met onze techniek en diensten. De operatoren monitoren uw alarmsysteem permanent en nemen onmiddellijk actie wanneer er iets gebeurt. U kunt onze alarmcentrale altijd telefonisch bereiken op 088- 088  89 99.

Ik heb huisdieren, kan ik dan ook gebruik maken van het alarmsysteem van Securitas Direct?

Ja, u kunt de gevoeligheid van de detectoren zo instellen dat huisdieren tot 35 kg zich probleemloos in huis kunnen bewegen wanneer het alarm geactiveerd is. U kunt het geluid van de sirene ook stiller instellen zodat uw huisdier er geen last van heeft.

Kan het alarm ’s nachts geactiveerd blijven?

U kunt het alarm altijd activeren in de delen van het huis die u niet gebruikt. Dit doet u heel eenvoudig via het bedieningspaneel. U kunt het alarm ook zo instellen dat kleine huisdieren zich vrij in huis kunnen bewegen als het alarm geactiveerd is.

Waarom zou ik kiezen voor een inbraakalarm met fotodetector?

Als het alarm afgaat, wordt de fotodetector geactiveerd en wordt er een reeks beelden doorgestuurd naar de meldkamer. De operator kan zo nagaan of het nodig is om onmiddellijk een surveillant langs te sturen, de hulpdiensten te waarschuwen of dat er sprake is van een vals alarm. De fotodetector maakt alleen beelden wanneer het alarm afgaat. Zo is uw privacy in huis optimaal beschermd.

Wat is een draadloos alarm?

Dit betekent dat het alarm via radiocommunicatie communiceert met de centrale eenheid (VBox). Kabels zijn niet nodig zodat de componenten van het alarm netjes en discreet worden geplaatst. De verbinding met de alarmcentrale gebeurt via de ingebouwde GSM-module én internet. Zo komen de alarmsignalen altijd aan, zelfs wanneer er geen netwerk is of het internet uitvalt.