9 preventietips tegen inbraak

Inbreker
Category
Domotica
Klimaat
My Pages/Verisure App
Securitas Direct

Beveiligingsexpert maakt vroegtijdige muizenbestrijding mogelijk met uitbreiding smarthome-alarmsysteem Direct melding van muizen in huis via de Verisure App.

Elke dag worden er gemiddeld 200 inbraken gepleegd in Nederland. Voorkomen is beter dan genezen: een groot gedeelte van onze woonveiligheid hebben we zelf in de hand. Door zelf een aantal maatregelen te nemen verkleint u het risico op inbraak bij u thuis aanzienlijk.

1. Investeer in sloten
De achterkant van uw woning is het meest gevoelig voor inbrekers. Investeer in stevige sloten, beveiligd glas en rolluiken. Een stok achter het schuifraam is niet genoeg, daarmee houdt u geen inbrekers tegen.

 

2. Maak het inbrekers moeilijk
Inbrekers proberen gemiddeld gedurende drie tot vijf minuten om binnen te raken. Maak het hen dus niet te gemakkelijk. Laat geen ladders of tuingereedschap buiten staan! Bewaar dit materiaal achter slot en grendel, bij voorkeur in de garage.


3. Controleer ramen en deuren
Doe altijd uw ramen en deuren op slot, ook als u maar even weg bent. Laat uw ramen niet op kiepstand staan. Voor behendige inbrekers is een open raam immers een uitnodiging om binnen te glippen. Controleer de beveiliging van alle toegangen, ook keldergaten, dakvensters en roosters.


4. Maak van uw venster geen etalage
Zet geen waardevolle voorwerpen in het zicht van vreemden. Sluit de gordijnen, vooral ’s avonds. Heeft u een nieuwe televisie gekocht? Zet de kartonnen verpakking dan niet voor uw deur. Anders zien inbrekers meteen wat ze bij u kunnen stelen.


5. Zorg voor sociale controle

Sociale controle is cruciaal om de kans op inbraak te verminderen. Onderhoud een goede relatie met uw buren zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent. Neem zelf ook initiatief als u iets verdachts opmerkt rond het huis van uw buren.


6. Snoei uw struiken regelmatig
Inbrekers hebben het vaak gemunt op woningen met dichtbegroeide tuinen, die hen aan het zich van de omgeving onttrekken. Snoei dus regelmatig en vermijd dat struiken, bomen of een omheining het zicht belemmeren op belangrijke toegangswegen naar uw huis. Dergelijke constructies verhogen uw privacy, maar zorgen er anderzijds ook voor dat een inbreker ongestoord zijn gang kan gaan. Het gebruik van doornstruiken verhindert de toegang tot bijvoorbeeld een raam.


7. Investeer in buitenverlichting
Voor een inbreker is het belangrijk om onopgemerkt te blijven. Een buitenlamp is dus dé ideale manier om hem te verrassen en af te schrikken. Investeer niet enkel in buitenverlichting bij uw voordeur maar rondom uw volledige woning. 


8. Draag zorg voor uw sleutels
Laat uw sleutels niet aan de binnenkant van deuren of ramen zitten of leg ze zeker niet onder typische verstopplaatsen, zoals onder de mat of in de bloempot. Hang geen labels met uw adres aan uw sleutel.


9. Houd een inventaris bij van waardevolle voorwerpen
Maak een inventaris op van uw waardevolle bezittingen en noteer de serienummers. Houd de aankoopfacturen goed bij, noteer de referenties en maak telkens een foto. Zo kan de politie gesloten goederen gemakkelijker bij u bezorgen wanneer ze teruggevonden worden.

Domotica
Klimaat
My Pages/Verisure App
Securitas Direct

Start de offerte voor uw alarmsysteem. Al voor minder dan €1,5 per dag*

  • Gemakkelijk
  • Snel
  • Vrijblijvend